Ord står mot ord

Det har gått troll i frågan om samefolket. Chefredaktören säger sig ha fått en ursäkt från en av makthavarna i samefolkets styrelse. En politiker ska ha bett om ursäkt för varningen till chefredaktören, men politikern ifråga vill inte kännas vid någon ursäkt för varningen till chefredaktören.
Sonia Larsson är representant för sameätnam i samefolkets styrelse. Och hon säger att hon fortfarande står bakom varningen som styrelsen gett chefredaktören. Annan uppfattning Peter Mårtensson, same från Sollefteå har en annan uppfattning om saken. Enligt honom så har Sonja Larsson sagt att hon har bett Gustaf Jillker om ursäkt. Mårtensson sätter det vad han kallar för lögn i ett större perspektiv. - Många av dom här som har förtroendeuppdrag gör att allting blir en parodi, för att man inte kan handskas med makten och förtroendet som man fått, säger Peter Mårtensson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".