Landshövdingen om Ajtte

Sune Berg, ordförande i Jokkmokks kommunstyrelse är inte nöjd med Ajtte fjäll och samemuseums ekonomi. Nu går Berg till angrepp mot Ajttes ordförande, landshövdingen Kari Marklund.
Berg anser inte att Kari Marklund som statens representant i Ajtte, gör sitt bästa för att dra in statliga pengar till museét. - Jokkmokks kommun ska inte lösa landshövdingens problem, jag tycker det är dags att han gör en insats för att rädda Ajtte nu, säger Berg. Ajttes ordförande och tillika landshövding, Kari Marklund, försvarar sig med att han inte tror att Sune Berg fitkigt förstått vilka arbetsuppgifter han utför. Han tror inte heller att Berg förstått att det inte är som landshövding han sitter i Ajttes styresle. - Jag brukar aldrig uttala mig om saker jag inte förstår mig på men i det här fallet har Sune Berg gjort det, säger Kari Marklund till sameradion. Arbetar hårt Marklund hävdar att han arbetar hårt med Ajttes ekonomi och bland annat sökt ett antal fonder. - Jag hade Wallenbergstiftelsens VD häruppe på Ajtte men det är ju inget man går ut och talar vitt och brett om, säger Kari Marklund
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".