Inget medlemskap för Lars-Jonas Johansson

Efter att ha prövat frågan ordentligt så har länstyrelsen kommit fram till att Lars-Jonas Johansson inte är medlem i Vapstens sameby, trots att länstyrelsen tidigare utgått från att han är medlem.
Lars Göran Brandt som är chef för rennäringsavdelningen vid länsstyrelsen i Västerbotten säger att man tidigare inte prövat fallet ordentligt. - För att han inte ska lida några rättsförsluster har vi sagt till Vapsten att ni bör nog kalla honom för han kan vara medlem i alla fall.
  • Men det har stått i ett papper att länsstyrelsen utgick ifrån att Lars-Jonas Johansson var medlem. - Ja, det stämmer. Antagandet var det utan att ha prövat frågan ordentligt.
  • Vad händer med den här frågan nu? - Han har ju möjlighet att överpröva.
  • Om han inte överprövar? - Då har hans döttrar inget märke. Det är väl det som händer. Länsstyrlesens mening är att Lars-Jonas Johansson inte är medlem och det påverkar ju jakt och fiske med mera, säger Lars-Göran Brandt.
  • Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
    Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".