Tänker städa upp i Samefolket

Tidningen samefolket har ett underskott på 200.000 kronor. Men nu ska det bli ordning och reda, det säger Peter Mårtensson som under Same Ätnams landsmöte valdes in i samefolkets styrelse. Mårtenssons mål är att städa upp i samefolket, något han beräknar ta två år.
Under Same Ätnams landsmöte i Boden redovisades tidningen Samefolkets situation. Samefokets styrelseordförande Lena Nordlund förklarade att tidningen har ett underskott på 200.000 kronor. Men nu ska det bli ordning och reda, i alla fall om man ska ta nyvalde styrelseledamoten Peter Mårtensson på orden. - Visst har man stora problem men jag har sett värre, jag räknar med att det tar två år att städa upp för att få det i balans. "Roligt uppdrag" Peter Mårtensson från Noerten Naestie sameföreing i Västernorrland valdes in som Same Ätnamns andra representant i Samefolkets styrelse. Sedan tidigare sitter Lena Nordlund där som styrelsens ordförande. Mårtensson valdes in efter att Helge Sunna lämnat sin plats. Peter Mårtensson går alltså in i styrelsen med ett kompromisslöst mål; att städa upp och få verksamheten i balans, såväl praktiskt som ekonomiskt. Och han räds inte uppdraget. - Nej, då skulle jag inte ställa upp, jag tycker det är ett roligt uppdrag att städa samefolket Erfaren Mårtensson förklarar vidare att han har goda erfarenheter för att uppnå sina mål. Han berättar om 25 års arbete med förenings- och styrelseuppdrag samt att han har specialiserat sig på att rensa och städa upp i företag. - Jag har förstått vad Samefolkets problem är och vet att parterna egentligen inte står så långt ifrån varandra. En av deltagarna på Same Ätnams landsmöte var Ingvar Rimpi och han menade att det viktigaste är att nu formas en stark styrelse som vågar ta obekväma beslut. - De ska se till så att tidingen kan fortsätta att vara en egen tidning för samerna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".