Föräldrar tycker konfirmationslägret är viktigt

Brist på pengar gör att ungdomsförbundet Sáminuorra får problem med att genomföra årets samiska konfirmationsläger. Sáminuorra har fått sitt organisationsbidrag minskat och kulturrådet har även sagt nej till en tilläggsansökan.
Nu har många föräldrar reagerat och Britta-Karin Fjellström från Vilhelmina, vars yngsta dotter har tänkt åka på lägret. - Det här är ju grunden till det samiska samhället. Det här en ju en viktig sak att lära känna varandra och se att man är inte nordis eller sydis utan man är ett enat folk, säger Britta-Karin Fjellström. Bra grund Även Ann Catrin Stenberg-Partapuoli från Årosjokk tycker att ett läger är en bra grund att stå på för samisk ungdom i dagens samhälle. Hennes äldsta dotter har sett fram emot sin konfirmation. Hon tycker att det är tråkigt att det har blivit så här. Kulturrådet förklarar avslaget med att man redan beviljat Sáminuorra ett organisationsstöd och att det ska täcka deras verksamhet. Den typen av medel de nu söker finns inte tillgängligt idag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".