Konfirmationslägret blir av

Sáminuorra genomför komfirmandlägret - trots att pengarna ännu inte är klara. Det samiska konfirmationslägret som i år hålls i Åkersjön i Krokoms kommun i Jämtland ska bli av. Det här beskedet ger nu Sáminuorras projektsamordnare Ylva Sarri, trots att finansieringen ännu inte är klar.
Budgeten för årets konfirmandläger, dit 33 ungdomar har anmält sig, ligger på 110 000 kronor där bland annat kostnader för fyra fritidsledare ingår. Sáminuorra har nu vänt sig till Sametingets kulturråd med en ny bidragsansökan. Dessutom hoppas man på pengar från Statens kulturråd och kyrkans samiska råd. Men tiden är knapp och det är det största problemet menar Ylva Sarri. -Vi jobbar utifrån att vi kommer att få pengar och alltså därmed kan genomföra konfirmandlägret. Sáminuorra tycker att de samiska organisationerna som finns fortfarande ska ha sin arena och ska vi vara med och spela på den. -Därför tycker jag inte att kyrkan ska ta över hela den biten, säger Ylva Sarri.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".