Anklagar Samefolkets ägare för inkompetens

Tidningen Samefolket har problem. Chefredaktören Gustaf Jillker slutar och det ekonomiska underskottet ligger på 200 000 kronor. - Det är ägarnas fel, menar förra ordföranden Jon Paul Persson.
Jon Paul Persson, menar att skulden för Samefolkets kris ska läggas på organisationerna som äger tidningen, Samernas riksförbund och Same Ätnam. Fel människor har valts in i Samefolkets styrelse, menar Persson. - Jag tycker de som väljer folk måste skärpa sig, säger Persson. Har det varit inkompetens? - De blandar ihop styrelsens arbetsuppgifter med redaktionens och det blir en blandning som kan sluta hur som helst, säger Jon Paul Persson. Jillker förvånad Samefolket dras med ett underskott på drygt 200.000 kronor och efter samtal med styrelsen har chefredaktören Gustav Jillker lämnat sitt jobb. Jillker vill dock inte gå in på anledningen till att han slutar, därmot är han förvånad över att styrelseledamoten Peter Mårtensson uttalade sig i Sameradion i går. Enligt Jillker var det ordföranden Lena Nordlund som skulle uttala sig. - I övrigt vill jag inte säga något, säger Jillker.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".