Tidningschef hoppas kunna bidra med erfarenhet

Tidningschefen Birger Ekerlids inhopp i samefolkets styrelse har inget med Länstidningen att göra. Det är enbart intresse för samefolket och i egenskap av tidningman och same som han motvilligt ställde upp.
Birger Ekerlid tackade först nej till att gå in i Samefolkets styrelse, för att sen tacka ja till en plats som suppleant. – Jag har 25 års erfarenhet från tidningsjournalistik och jag hoppas att jag kan bidra med någonting utifrån den utgångspunkten, säger Birger Ekerlid. Privat intresse Han tillbakavisar alla påstånden om att resurser från Länstidningen skulle tillföras till Samefolket i och med hans engagemang i tidningen. – Det har ingenting med det att göra. Jag har till och med förstått att det spekulerats om delägarskap. Men det har ingenting med det att göra. Det här är ett rent privat intresse från min sida, säger Birger Ekerlid. Projekt om samisk turism Birger Ekerlid har för regeringens räkning tagit fram underlaget för informationsatsningen om samerna och samisk kultur. Han har deltagit och drivit ett stort projekt om samisk turism som forfarande till viss del är igång.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".