Trots sparkrav - sameskolchefen får tjänstebil

Sameskolorna har hamnat i en ekonomiskt ansträngd sits. 800 000 kronor beräknas underskottet till - men trots det har sameskolchefen Britt Allas-Labba fått en tjänstebil av styrelsen.
Sameskolchefen Britt Allas-Labba kör mycket bil i tjänsten - därför har styrelsen beslutat att köpa en tjänstebil åt henne. - Det är ju en ren bekvämlighet från min sida. Det är för att underlätta mitt liv att jag kan disponera en personlig förmånsbil, säger Britt Allas-Labba. Blir det inte dyrt för Sameskolstyrelsen? - Dyrt blir det om man säger att det är kostnader men det här är i stället för det lönepåslag jag annars skulle ha fått genom den lönerevision som vi ska gå igenom. Var det en bra löneförhöjning? - Jag vet inte om det är en så bra löneförhöjning för jag är ju med och finaniserar. Jag beskattar ju för den här förmånen. Hade du väntat dig protester? - Det här är ju en överenskommelse mellan mig och styrelsen. Hade du väntat dig att någon reagerar? - Det är klart att vår värld är inte större än att det som händer runtomkring oss reagerar folk på. Vad beror det på att folk reagerar? - Det kan vara vad som helst. Vad tror du? - Det vill jag inte spekulera i. Avundsjuka? - Kan vara så..., säger Britt Allas-Labba.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".