Ny språkkurs på nordsamiska i startgroparna

Nu har projektet att ta fram nya läromedel på nordsamiska kommit igång på allvar. Det är utbildningsradion som tillsammans med bland andra Samernas utbildningscentrum ska ta fram ett flermedialt läromedel på nordsamiska. Förutom radioprogram och böcker ska också en webbsida och cd-skivor finnas att tillgå.

Meningen är att hela utbudet ska locka folk att lära sig samiska och det viktigaste är att få en språkkurs som är tilltalande och som lockar folk att lära sig nordsamiska, det menar Birgitta Lindström från Utbildningsradion som är projektledare.
 - Vi kommer att jobba med både radio, böcker och en stor interaktiv webbplats så att det ska passa alla personligheter, säger hon.

Stöttepelare
Per Stefan Labba är en av författarna i projektet och han ser kompetensen inom såväl utbildningsradion som samernas utbildningscentrum som en av stöttepelarna.
 - Utbildningsradion har en stor kompetens och den språkliga kompetensen har dom sökt hos oss på samernas utbildningscentrum.
Tror ni att ni kommer att ro iland det här projektet?
 - Med det kompetensen som finns så tror jag säkert att vi kommer att göra det, säger Per-Stefan Labba 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".