Kristina Lasko

Same Ätnams ordförande sitter kvar

En misslyckad kupp. Så betecknar Same Ätnams presstalesman Agneta Silversparf misstroendet mot sameätnams ordförande. Det gör hon sen Same Ätnam haft ett styrelsemöte i lördags och då ordförande Kristina Lasko fick upprättelse för sin, utan styrelsens vetskap, försäljning av slöjd och en Islandsresa som hon lät Same Ätnam betala.

Agneta Silversparf säger att det inte kommer att bli något extra landsmöte för organisationen därför att grunden för misstroendeförklaringen mot Same Ätnams ordförande, Kristina Lasko har fallit.
 - Det är vår auktoriserade revisor, Greger Wennström  som rekommenderar styrelsen att lägga punkterna till handlingarna, vad gäller försäljning av slöjd och ordförandens Islandsresa.

Så Same Ätnams ordförande kommer till nästa ordinarie landsmöte att vara Kristina Lasko?
 - Ja, absolut. Två av dom ledamöter som tidigare hade riktat misstroende har deklarerat att dom inte längre står bakom misstroendeförklaringen eftersom dom grunder som lades fram av vice ordförande inte baserades på fakta. Var det här en misslyckad kupp?
 - Ja, det skulle man kunna uttrycka det som, säger Agneta Silversparf
Same Ätnams vice ordförande vill i dagsläget inte ställa upp på en bandad intervju.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".