Medlem i Handölsdalen anmäler advokat

En medlem i Handölsdalens sameby kräver nu hos advokatsamfundet att advokaten, Fredrik Skagerberg ska sparkas som ombud för alla samebyar i renbetesprocessen i Handölsdalen.
Det är Ann-Britt Kråik, medlem i Handölsdalens sameby som i ett mycket långt och skarpt brev anmäler Fredrik Skagerberg till advokatsamfundet. Hon kräver att advokatsamfundets disciplinnämnd vidtar som det heter lämpliga åtgärder och att Fredrik Skagerberg sparkas som ombud också för de andra samebyarna som är instämda för olovligt bete i Härjedalen, dvs Tåssåsen, Ruvhten Sijte och Mittådalen. Försvårar samarbetet Han kan göra det svårt för samebyarna att samarbeta och Skagerbergs kamp för att bli ombud även för Handölsdalen kan försvåra möjligheterna för Handölsdalen att få prövningstillstånd till högsta domstolen, menar Ann-Britt Kråik. - Han ser till att vi inte får något rådrum i byn. Vi kan inte lägga den här ombudsfrågan bakom oss, så länge han både skriver och ringer till ordförande och HD, säger Ann-Britt Kråik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".