Hård kritik mot f.d syssloman

Den nye ordförande för Ruvhten Sijte, Odd Willenfeldt, framför kraftig kritik mot förre sysslomannen, Jone Bixo. Han förstår sig inte på renskötsel och har tecknat avtal med markägare enväldigt, utan stöd av samebyns medelemmar, menar Willenfeldt
Odd Willenfeldt säger att dels är avtalet dyrt och dels så ger det markägarna stora möjligheter att ingripa mot renskötseln. - Sen är det så att dom andra samebyarna som diskuterar med markägare om eventuella avtal får ju förmodligen samma avtal som vägledning, säger Willenfeldt. Vad anser du om att sysslomannen går i god för markägarsidan och vidimerar deras uppgifter utan att sjäv sett situationen? - Det är anmärkningsvärt att länsstyrelsens rennäringsenhet går med på dessa villkor. Det betyder ju att vi i det här läget är helt rättslösa. - Det räcker ju om markägarna ringer till Jone Bixo och han vidimerar någonting så blankas det hos länsstyrelsen, säger Odd Willenfeldt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista