Före detta syssloman svarar på kritiken

Den före detta sysslomannen för Ruvhten Sijte Jone Bixo svarar idag på kritiken från den nye ordförande Odd Willenfeldt som vi hörde i måndags. Han menade bland annat att de är besynnerligt att Jone Bixo går i god för markägares påståenden utan att själv ha sett nåt.
Kritiken handlar om att Jone Bixo har förlitat sig på markägare, Sven Nordlinders uppgifter. I det här fallet, antalet renar på ett visst ställe. - Har han rapporterat att det finns 58 renar så är det säkert sant, även fast jag inte har varit och tittat på dom, säger Bixo. Betalar inte ett öre Willenfeldts kraftigaste kritik var avtalet som Jon Bixo har träffat med markägare. Det var dåligt och dyrt menade Willenfeldt. Jone Bixo menar att man bara har räknat upp konsumentprisindex från 1972. - Om inte samebyn är nöjd med det här avtalet som är betalt till den sista september 2003, så kan man säga upp det här avtalet före den första oktober i år. - Prisnivån är inte alls ändrad och finansieringen finns tills vidare i en särskild fond som är avsatt för att betala det här arrendet. Samebyn betalar inte ett enda öre för det här avtalet, säger Jone Bixo
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".