Recept på Jordgubbstårta med dajm

(12-14 personer)

110 gram smör
2 ¼ dl socker
1 msk sirap
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1 ½ tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 st dubbeldajm

Vispa smör, socker, sirap pösigt. Tillsätt äggen sist.

Blanda de torra ingredienserna, rör ner i smeten ihop med den grovhackade Dajmen.

Bröa en springform, häll i smeten och grädda i 175 grader i 15 minuter.

Låt kakan svalna

Ta sedan 5 gelatinblad som blötläggs. Mixa en halv liter jorgubbar som värms och blandas med gelatinet.

Vispa äggulor och florsocker i en skål, i en annan skål vispas grädde till en lös konsistens.

Blanda sedan ihop jordgubbsröran med äggsmeten och grädden. Häll på kakan och ställ i kylskåp eller frys i 4 timmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".