Bonuslucka 9

Missa inte dagens bonuslucka! Idag med ostkakerecept!

Receptet till ostkakan som serveras på Brittas julbord är förstås hemligt. Men Britta delar med sig av ett annat som blir nästan lika gott!

Ingredienser:

  • 5 liter mjölk
  • 1 dl mjöl
  • 1 msk ostlöpe
  • 4 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 dl sötmandel
  • 4 st bittermandlar

Värm mjölken till 35 grader. Rör ut mjölet i lite av mjölken och vispa ner i resten av mjölken. Tillsätt ostlöpen och låt stå cirka 1 timme. Rör om ostmassan med en visp och låt stå i ytterligare 30 minuter. Sila ostmassan genom en sil och låt rinna av ordentligt. Skålla, skala och hacka sötmandeln grovt och riv bittermandlarna fint. Vispa ägg, grädde och socker. Tillsätt den hackade sötmandeln och rivna bittermandeln och rör ner allt i ostmassan. Häll smeten i en väl smord form, ca 2-2,5 liter. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen cirak 1 timme. Servera med sylt och vispad grädde. Klart!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".