Tisdag 17 februari, Maria

Tisdag 17 februari
När man läser om småföretagande i tidningarna finns det två vinklar att välja på: ”Det är så svårt för småföretagarna” eller ”Trots att det finns så få kvinnliga egenföretagare vågade Eva säga upp sig från sitt fasta, välbetalda jobb som superpopulär chef i snygga kostymer för att satsa på sin dröm att designa smycken av tappade gräsandsfjädrar. Nu gör hon succé och hypas av Linda Skugge.”

Det är väl för att ingen tycker att det är så intressant att skriva om småföretag som går sådär lite lagom bra. Var är spänningen och skandalerna liksom, här finns inget att gråta över. Utom möjligen momsredovisningen och regelverket i största allmänhet, men det är ju mest intressant för småföretagaren själv, som sitter där, kvällarna igenom, med sina pappershögar och river mjäll över tangentbordet.

På Morgonskiftets redaktion är två av tre egenföretagare. Och vi har det varken jättesvårt eller jättelätt. Det är ju så det ser ut i verkligheten, ingenting är svart eller vitt utan närmast en grå sörja. Ibland med klumpar och ibland med silverspån. Nu har jag dragit den metaforen så långt det går, nu tror jag att jag ska gå och fylla i några viktiga, viktiga egenföretagarpapper och komma ner på jorden en smula. Hej på er.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".