Maria - en gatflicka?

Fredagen den 13 mars, kl 10.13:
Jag säger bara puh. En succé till melodifestival är avklarad och jag är så nöjd att jag kanske inte ens bryr mig om att se på spektaklet på teve i morgon. Eller jo, det gör jag nog förresten.

Vi har ju vadslagning här på radion om vem som ska vinna. Fast jag har inte bestämt mig än för vad jag tror. Jag måste lyssna igen. Och igen. Det finns ju en viss prestige i det här. Man vill ju ha rätt.

Johanna hånade mig för att jag inte lägger nycklar på bordet. Jag vet inte varför jag inte gör det, ingen annan vidskeplighet biter på mig – jag har inga problem med att nån säger lycka till innan en föreställning (eller hade då, på den tiden jag höll på med teater), jag bryr mig inte om svara katter, stegar, speglar eller i vilket väderstreck göken befinner sig. Men nycklar på bordet bara klarar jag inte. En uppmärksam lyssnare skickade ett mejl:
”När det gäller nycklar på bordet så har jag varit som Maria tills jag hörde om ursprunget... Det kommer från att horor i hamnkvarteren lade nycklarna på bordet för att signalera att det var fritt fram att följa med. Så därför är det kanske inte så konstigt om ens mammor har uppfostrat sina barn (flickor) till att inte lägga nycklarna på bordet. Nu slänger jag alltid nycklarna på bordet... ”
Jag vet inte om det här gör saken bättre egentligen. Eller det beror ju förstås på i vilket sällskap man lägger nycklarna på bordet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".