Nästan persisk nyårsmeny? Foto: Johanna Linder

Eide Shoma Mobarak!

Fredag den 20 mars, kl 13.33, Johanna:
Eller gott nytt år, som man också kan säga. Förra året vakade vi in det persiska nyåret live i studion, men i år var det svårare eftersom det inföll kl. 12.43.
Så jag firade helt enkelt med att äta lunch. Men eftersom jag är vegetarian hade jag ingen levande guldfisk på bordet (som är en av de sju saker man ska ställa fram för att få ett riktigt lyckat år).
Jag hade ingen spegel heller. Men jag hade faktiskt en dressing gjord på vinäger och kokta kalla ägg, dock ej målade. Samt en förskräcklig massa vitlök och en sallad gjord på äpple och russin.
Det där med Koranen missade jag också. Funkar Expressens fredagsbilaga lika bra? Inte? Skit också.
Hoppas det här inte betyder att skörden slår fel, att min bil pajar eller allt all mat jag äter kommer att smaka illa under resten av året.
Jag försökte i alla fall...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".