Två vikingar i fleece

Fredag 3 april, Maria:
Johanna och jag begick ju som sagt uteserveringsdebut igår kväll. Tråkigt nog hade vi ingen kamera med oss, men jag kan berätta att vi satt inlindade i två filtar var och åt nachos med frostnupna fingrar medan vi frenetiskt vickade på tårna. Vi var ensamma på uteserveringen efter klockan halv nio, men vi satt tappert kvar en timme till.
Vikingablod är vad det handlar om! Dessutom fick vi besök av två radiokändisar: vår egen facitkille Johan Wangström kom spatserade förbi i sällskap med radioveteranen/avgående bibliotekschefen/frilansjournalisten Erik Lindfeldt.

De var på väg från ett mycket litet men mycket trevligt födelsedagskalas och slog sig ner hos oss en stund. Fast Johan tyckte att det var för kallt, han gnällde hela tiden. En sån vekling. Vi tycker naturligtvis om honom ändå, man måste ju gilla den svenske mannen utan förbehåll numera. Annars kommer svensktoppsjuryn och tar en och tvingar en att sitta i ett inglasat uterum med utsikt över ett radhusområde och lyssna på ”Du är min man” om och om och om igen tills man blöder ur öronen och ber om nåd. Och det, mina vänner är ett värre om inte värre än döden så i alla fall likvärdigt med den.
Men ingen skugga på Johan W, han hade nog bara behövt ta på sig en tröja till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".