Teknikstress i stilla veckan

Onsdag den 8 april, Maria:
I morse när jag klev in i studion och slog på datorerna hände ingenting. Skärmarna var svarta. Klockan var 05.37 och jag skulle börja sända 05.55. Jag startade om datorerna. Fortfarande ingenting.

Jag startade om skärmarna och upptäckte att en av dem faktiskt funkade, det är bara det att på den skärmen flyttar man över ett fönster som man får upp på en annan skärm när datorn startar, och den skärmen var död. Klockan var 05.45. Jag startade om datorerna igen. Nä. Klockan 05.47 ringde jag och väckte Magnus Nilsson som sömndrucken svarade att jag skulle hålla inne den lilla knappen längst ner till höger på skärmen. Jag skulle hålla inne den jättelänge. Det funkade inte heller. Klockan blev 05.48 och jag sprintade in i studion bredvid och lyckades få igång den istället. Där fungerade alla skärmarna, men tyvärr var inte jingellistan spelbar. Klockan var 05.50 när jag startade om datorn med jingellistan. Den fungerade fortfarande inte. Klockan 05.52 lade jag in signaturen manuellt i spellistan, tittade igen på klockan som var 05.53 och bestämde att jag hade tid att starta om datorn en gång till. Klockan 05.55 trillade jinglarna på plats och jag kastade mig ut i sändning med i princip noll sekunder till godo.

Så kan det gå. Det blev en morgon i alla fall. Det är väl märkligt att det alltid blir det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".