Svart, starkt och nödvändigt!

Måndag 14 september, Magnus

Vissa måndagsmorgnar när jag dräller in på jobbet vid kvart över fyra är det Jernberg som kan anas i dunklet vid nyhetsdesken. Vi gillar dunkel belysning på morgonkvisten, både Peter och jag. Förutom belysningsvanorna har Peter också den trevliga vanan att rengöra kaffemaskinen. Eftersom jag är starkt kaffeberoende så dags, så är det en vana som uppskattas. I morse var det Peter som jobbade och jag kunde inleda morgonritualen. Fram med Juventusmuggen, in i kaffemaskinen och så tryck på stor, stark och svart.

Det är här jag börjar ana ugglor i mossen-det låter inte som vanligt! Maskinen pyser lite tveksamt och efter ett tag kommer ett nytt meddelande på displayen-men inget kaffe! Nu är goda råd dyra-jag meddelar Jernberg som föreslår den radikala metoden-Ryck ur sladden! Funkar det med datorer så ska det väl funka med en high tech kaffemaskin. Men inte, samma sak igen. Jag sköljer, petar, bankar-men det enda som behagar komma ut är smutsbrunt varmt vatten. Morgonskiftet är i fara! Jag överväger starkt att ställa in och gå hem och lägga mej igen, men antar att kaffemaskinshaveri inte är en godtagbar anledning att ställa in länets största morgonprogram. Dessbättre vet jag var Monika förvarar kaffebryggarna som vi brukar använda när vi har öppet hus. Fram med en, filtret som glömts kvar har möglat betänkligt-men efter en disk ser det hyggligt ut. Chansdoserar kaffepulver, i med vatten och 7 minuter senare- kaffe! Alldeles för starkt, men ändå. Morgonen är räddad.

P.S. Trevlig reparatör på plats före 9....

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".