1 av 2
Fredrik - en skön och jämställd kille. Foto: Dan Hansson/SvD/SCANPIX.
2 av 2

Nu är det väl revolution på gång?

Nähä, inte det. Synd. För det hade liksom behövts. Inte nog med att hela SVT-helgen domineras av idel män, de ha dessutom mage att fylla sina soffor med gubbpolare. För oss kvinnor räcker det med att vi är två av samma kön i en studio, eller tre vid fikabordet för att bli kallade för "tjejmaffia", men för män verkar det inte finnas några gränser för den mellanmanliga beundran. Man trodde kanske att Skavlan skulle föregå med gott exempel efter Oldsbergs "Här har du ditt manliga liv", men en snabb titt på kommande program ger följande resultat:

Gäster hos Skavlan på lördag:

  • Antal kvinnor: 0
  • Antal män: 4
  • Andel kvinnor i procent: 0
  • Andel män i procent: 100

Tänk vad mysigt Skavlan kommer att få det tillsammans med Peter Jöback, Anders Borg, Peter Englund och Ian Halperin. Dom skulle till exempel kunna prata om vilka sköna killar dom är och hur vikigt det är med jämställdhet och att deras döttrar minsann ska känna att dom kan bli VAD DOM VILL när dom blir stora.
Utom programledare i SVT, då.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".