1 av 2
Brad Pitt och George Clooney - släng er i väggen. Snart lägger Ahmed Samih Farag och Victor Jadribo journalistkarriären på hyllan och då har ni inte en chans. Foto: Johanna Linder
2 av 2

Hollywood nästa

Fredagen den 9 oktober 2009
Idag har Morgonskiftet varit internationellt så det bara stänker om det. Nihad, som gör Jordaniens motsvarighet till Morgonskiftet till vardags, hängde med oss under hela morgonen och Ahmed från Egypten och Victor från Uganda gjorde en lysande skådespelarinsats i den internationella versionen av Camilla Läckbergs fyrvaktaren, som du kan höra .


När man får möjligheten att träffa kollegor från jordens alla hörn under två veckor, som vi får nu, slås man egentligen bara av en enda sak:
Vi är mer lika än olika. Det som skiljer oss åt är mycket mindre än det som förenar oss. Vi skrattar åt samma saker, och blir förbannade på samma saker, för det mesta. Vi kanske har olika praktiska förutsättningar, men det finns inget som hindrar oss från att utbyta tankar, erfaranheter och drömmar med varandra.

Det var egentligen bara det jag ville säga.

PS: Ni kan skicka fredspriset till
"Johanna Linder
Morgonskiftet SR Jönköping
551 92 JÖNKÖPING"

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".