Inget smakar som fars bak. Foto: Maria Friedner

Veckans facit: Nybakt

Fredagen den 16 oktober 2009
Inget går upp mot doften från fars bak, hävdar Mats Danielsson i Veckans facit idag. Folk vill inte längre ha E-nummer och glutamat till frukost.

Vill du också baka Mats Danielssons bröd så hittar du receptet här:

Pensionat Granbackens Filmjöksbröd

3 dl vetemjöl
2,5 dl rågsikt
1,5 dl grovt rågmjöl
1/4 pkt rågkross
0,5 dl vetekli
2 dl mörk sirap
4 tsk bikatbonat
1 liter filmjölk

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sirap och filmjölk och blanda till en jömn smet. Bakas i avlånga formar som smörjs innan smeten hälls i. Grädda bröden i 150 grader i ca 100 minuter. Låt gärna vila en dag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".