Det var inte mitt fel!

Onsdagen den 21 oktober 2009
Etikforskaren Ann Heberlein gör upp med det ansvarslösa svenska folket i boken "Det var inte mitt fel". Hon hävdar att de flesta av oss är ynkryggar som flyr från vårt personliga ansvar och istället skyller allt som går fel i våra liv på  mamma, pappa, gud, banken, chefen - ja, nån ANNAN, helt enkelt.
Men - och det är faktiskt sant - radiohaveriet idag var inte mitt fel!
Det var Teracoms fel! Jag lovar!
Tydligen stannade en kodare (vill du veta vad det är ska du lyssna  ) i Jönköpingssändaren och det blev panik och förvirring i studion under några minuter. Vi trodde att ingen kunde höra oss och att alla istället fick  "Godmorgon Skaraborg" i sin radio. Efter väääldigt lång tid fick vi veta att vi faktiskt hördes, i både Nässjö och Värnamo. Då började vi sända igen. Och efter ytterligare 20 minuter var problemet åtgärdat, vi hördes över hela länet igen och Maria, Alexandra och jag kunde torka svetten ur pannan.
Fy f-n säger jag bara. Teknik är läskigt.

(Av hänsyn till känsliga lyssnare har jag kortat ner de två läskiga minuterna till en minut. Tro mig, du vill inte veta hur oändligt långt två tysta minuter i radio känns!)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".