1 av 6
Det bor en rockstar i Danielsson. Foto: Maria Friedner. Foto: Maria Friedner.
2 av 6
Kolla tatueringen!
3 av 6
Edward Eklöf körsjunger på Morgonskiftets landskapsgala ihop med Mattias Skogefors och Roger Pettersson.
4 av 6
Hon är ung, hon är snygg, hon är från Jönköping. Camilla Rosenkvist var som klippt och skuren för rollen som Agneta Fältskog i Morgonskiftets egen radiomusikal. Foto: Maria Friedner
5 av 6
Hanna Åberg, Johanna Linder och Helene Madsen.
6 av 6
Det fantastiska gänget bakom "Agneta - The Radiomusikal". Foto: Johanna Linder

Succé för radiomusikalen

Torsdagen den 22 oktober 2009
På torsdagmorgonen var det urpremiär för "Agneta - The Radiomusikal" med en lång rad av Morgonskiftets medarbetare i rollerna. Och det blev stor succé för musikalen där lyssnarna hade fått bestämma handlingen.
Efter en omröstning på webben stod det klart att musikalen skulle utspela sig i en loge på Jönköpings Konserthus. En sko spelar en central roll i i handlingen, samtidigt som Agneta plågas av Napoleon Bonapartes osaliga ande. Till sin glädje upptäcker dock Agneta att hon kan tämja vilda djur och det hela slutar i ett enda stort frågetecken. Och så här blev det:

I rollerna:

  • Agneta Fältskog - Kamilla Rosenkvist
  • Harry Fernando - Mats Danielsson
  • Agneta Ekström  - som sig själv
  • Napoleon - Fredrik Boltes
  • Maria Rymell - som sig själv
  • Pernilla Arvidsson - som sig själv
  • Morgonskifteskören: Hanna Åberg, Helene Madsen, oger Pettersson, Mattias Skogefors, Maria Friedner
  • Musik: Benny Andersson & Björn Ulvaeus
  • Text: Johanna Linder
  • Teknik: Lars Runström

Klicka på länken för att komma till Extramaterialet!

Extramaterial

Agneta Fältskog

Huvudrollsinnehavare i musikalen är det 19-åriga fyndet och stjärnskottet Kamilla Rosenkvist. Kamilla går sista året på Per Brahegymnasiets musiklinje och fick rollen som Agneta genom att sjunga på Morgonskiftets telefonsvarare.
- Men efter två rader glömde jag bort texten, så jag fick nynna istället, berättar Kamilla.
Det gick ju bra ändå. Kamilla har tidigare spelat "Pippi" i en Astrid Lindgren-musikal och vi gissar att hon bara befinner sig i början av en lång och strålande karriär. Kom ihåg var du hörde henne först!

Morgonskifteskören

Morgonskiftetskören bildades i juni 2007 när Johanna kände att hon behövde lite skolavslutningsstämning i studion. Efter en audition på telefonsvararen valdes lyssnare från hela länet ut och framförde ett sommarpotpurri live under ledning av körledaren Edward Eklöf. Nästa stora framförande var "Klagokören" i Rådhusparken i Jönköping. Morgonskifteskören framförde också "Kampsång mellan Småland och Västergötland" som specialskrivits av Maria Friedner till Morgonskiftets landskapsgala förra våren. Under åren har kören decimerats något och kärntruppen består numera av Hanna Åberg, Hok, Helene Madsen, Sävsjö, Roger Pettersson, Jönköping och Mattias Skogefors, Värnamo. Körledaren Edward Eklöf är för tillfället utlånad till Amy Diamond.

Harry Fernando och Napoleon Bonaparte 

Spelas av Mats Danielsson och Fredrik Boltes, Jönköping. Är de enda medverkande som kan skryta med att faktiskt ha riktiga musikkarriärer bakom sig. Ganska många år bakom sig, men ändå. Danielsson är en av medlemmarna i Crut och upphovsmannen bakom "Håå Vee". Boltes ingick tidigare i musikkollektivet "Det funkar" med hits som "Vacker" och "Jag tror att jag är kär". Nuförtiden har Johanna och Maria tagit dem under sina vingars beskydd och plockar in dem i Morgonskiftesstudion så ofta det går.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".