1 av 2
Vi kläcker idéerna - sen är det bara att samla ihop massa begåvade människor som kan genomföra dem. Foto: Johanna Linder
2 av 2

Puh!

Torsdagen den 22 oktober 2009
Där satt den! Det är alltid nervöst när en massa människor och en massa teknik är inblandat samtidigt, men det gick ju vägen den här gången också. Det var väl det vi visste!
Maria och jag brukar möta ett visst motstånd varje gång vi drar igång ett nytt stort projekt - från cheferna som är rädda att det ska bli för dyrt, från teknikerna som är rädda att det ska blir för råddigt, från arbetskamrater som är rädda att det ska bli fiasko - men efteråt brukar alla vara eld och lågor. Så blev det den här gången också.

Själva var vi inte oroliga en sekund. Friedner och jag tillämpar nämligen den gamla hederliga Killinggängs-principen: "Säg ja till allt - bra idéer behöver uppmuntran och de dåliga självdör ändå" och det funkar faktiskt. På så sätt behöver vi inte ödsla en massa tid på att övertyga varandra om förträffligheten med en ny idé - det räcker med att vi lyckas övertala vår omgivning att hänga på...

Nu ska vi bara sitta och vara nöjda med vår radiomusikal hela helgen.
Sen tänkte vi ta itu med nästa projekt. Vi kallar det "Veckans Väckelsesång".
Kommer blir hur bra som helst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".