1 av 2
Var med i vår kampanj! Mejla Lars-Åke! Foto: Anders Wiklund / SCANPIX )
2 av 2

Cyber-talibaner

Tisdagen den 27 oktober 2009
"Pia Sundhage som förbundskapten"-kampanjen bara växer och växer. Förra veckan pratade vi med Lars-Åke Lagrell och blev påhejade av .  Idag pratade vi med våra vänner på SR Sjuhärad om de starka (läs: talibaniga) känslor blotta tanken på en kvinnlig tränare för ett manligt fotbollslag väcker hos den manliga delen av befolkningen.

Nu verkar det inte bättre än att även cyberrymden drabbats av skräck för vad som skulle kunna hända om man släpper in kvinnor på arenor som tidigare varit förbehållna män. Enligt en  i DN idag håller det internetbaserade uppslagsverket Wikipedia på att förtvina av manliga redaktörer som vägrar släppa in någon annan. Konsekvensen blir en snedvridning i ämnesval, referenser och språkbruk - alltså en ensidig bild av världen, som ju trots allt, fortfarande befolkas av både män och kvinnor.

Skillnaden mellan Wikipedia och Svenska Fotbollsförbundet är väl att Wikipedia åtminstone försöker göra nåt åt saken...

PS: Vill du vara med i vår kampanj? Skicka ett mejl med texten "Och för övrigt anser jag att Pia Sundhage bör bli förbundskapten" till svff@svenskfotboll.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".