1 av 2
2 av 2

TGIF

Fredagen den 6 november 2009
Efter fyra äckeltidiga mornar på rad, håller jag i vanliga fall strikt på att både lördagen och söndagen är vilodagar som bör helgas med en lång sovmorgon, följt av äggröra, en dubbel latte, rostad med jordgubbsmarmelad samt DN:s alla helgbilagor. I helgen ska jag offra en av dessa vilodagar för att helga söndagen på ett mer traditionellt sätt.
Jag ska gå i kyrkan.

Ja, det är sant!  I veckan blev jag uppringd av en glad pastor  från Pingstkyrkan i Jönköping som undrade om jag ville komma och recensera en av deras gudsstjänster som en del av evenemanget "Jönköping Open" (som ska visa att Jönköping är en öppen och tolerant stad, om nu någon hade trott nåt annat).
Jag var faktiskt tvungen att fråga om hon visste vem jag var och om hon VERKLIGEN ville att jag skulle komma och ge en ärlig och uppriktig recension av deras förmiddagsgudsstjänst. Alla vet ju vad som hände med föreställningen "Nyhetsankorna" på Berns efter att DN:s Jane Magnusson varit där, menar jag.
Men hon framhärdade, så jag får väl utgå från att de vet vad de ha gett sig in på.
Frågan är bara om JAG vet vad jag har gett mig in på? Jag kanske blir frälst på köpet. Vem vet?
Lovar att återkomma med rapport. Trevlig helg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista