Pärlplattor och rödjackor

Tisdagen den 17 november 2009
Morgononens första samtalsämne, om multitaskande tonåringar, tog bland annat upp möjligheten att låta kidsen lägga pärlplattor för att öka inlärningen, vilket föranledde följande mejl:

Tjejer,
Uppmana inte studenterna till att producera pärlplattor under föreläsningarna!!!! Vi som nu har tonåringar på gymnasiet & högstadiet hoppas i flera fall att telningarna sedan skall fortsätta studera. MEN.... vi vill inte ha fler pärlplattor!!!!
Vi har fått högvis genom dagisåren, inte en enda människa i släkten vill ha fler. Jag lovar!!!! Inte heller vill vi ha fler tomtar gjorda av toapappersrullar.....
Snälla! Dementera nyttan av pärlplattor gjorda under föreläsningarna.....
/Bettan

För att inte Bettan ska drunka i pärlplattor bestämde vi oss för att starta en adoptionsförmedling för övergivna pärplattor. Skicka in ditt eller dina barns konsverk till:

Morgonskiftet
Sveriges Radio Jönköping
551 92 Jönköping

Dagens andra samtalsämne, en notis av Nina Bjöck i gårdagens DN, föranledde följande mejl:

Hej på er!
Apropå "röda jackor och tonvis med foundation". Jag umgås dagligen med en kategori tjejer som passar in på beskrivningen. De är alla 14-16 år, går på högstadiet och kallas ibland fjortisar... Röda parkasjackor och en hel del foundation är just nu modernt. De är spontana och härliga; gillar att ställa personliga frågor om precis vad som helst...

Mvh/Christina (lärare på högstadiet och ofta omgiven av "rödjackorna")

Dom finns alltså på riktigt, rödjackorna. Jag skulle verkligen vilja träffa en.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".