1 av 2
Linder hittade trots allt några titlar och blev tvungen att ringa ett samtal till telefonbanken. Foto: Maria Friedner
2 av 2

Ryggradslös rea

Onsdag 3 mars 2010
Vi har ju knappt yttrat ett ord om årets bokrea. Det beror på att det inte är så mycket att orda om. Jag och Linder gjorde faktiskt en snabbvisit på en av stadens bokhandlar i torsdags när rean öppnade och kunde konstatera följande:

1) Det var ingen där. (När jag började gå på bokrea när jag var 13 eller så brukade det vara så trångt i affären att man inte kunde andas. När jag pluggade i Lund brukade vi midnattsköa utanför bokhandeln. Nu var det spridda skurar besökare som håglöst trampade runt bland boktravarna och det var knappt nån kö till kassan).
2) Att ingen var där berodde på att det inte fanns några böcker. Dvs inga som man inte redan hade läst, inte brydde sig om eller lika gärna kunde köpa ännu billigare i pocket.
3)Stämningen var avslagen. Vilket naturligtvis berodde på att ingen var där och att det inte fanns några böcker.

Varsin liten trave lyckades vi trots allt skrapa ihop, eftersom vi är envisa typer både Linder och jag. Sen gick vi och fikade. Det var intressantare.

Igår var jag i en av Jönköpings större mataffärer. Där var bokrean bättre än i bokhandeln. Och allra bäst är den, har jag kunnat konstatera, på nätet. Nätbokhandlarna rear massor med titlar som bokhandlarna tar fullpris för. Inte konstigt att ingen går dit längre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista