Bröllopsväder och lappjakt

Tisdagen den 27 april 2010
Det har inte varit så muntert för det svenska kungahuset de senaste veckorna, med otrohetsskandaler och uppslagna förlovningar.
Idag kommer kungen till Jönköping på besök och vi hade gärna levererat en glad nyhet till honom som välkomstpresent, men tyvärr måste vi göra honom och resten av kungafamiljen besvikna. Det är dock ändå inte utan en viss stolthet som vi kan presentera exklusiva statisiska uppgifter i Morgonskiftet idag, som handlar om det kungliga bröllopsvädret den 19 juni. Och vi är ledsna, Vickan och Daniel, men det ser ut som att det kommer att regna på er bröllopsdag. I alla fall har det regnat 12 av de senaste tjugo åren på det datum som ni har valt. SR Jönköping.

Sen kom orienteringskillarna Daniel Örn och Henrik Jansson  från IK Hakarpspojkarna förbi Morgonskiftesstudion. De driver för andra året i rad projektet "Hitta ut" som ska få oss att hitta ut i naturen. Johanna lät grabbarna smaka på sin egen medicin och det visade sig att Johanna är väldigt bra på att gömma saker och att Henrik är väldigt dålig på att hitta dem...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista