Har man ingen bild på Joakim Sjökvist när han cyklar så får man skapa en. Foto: Pressbild. Teckning: Fredrik Boltes

Gamla gubbar, testosteron och dolmar

Jocke Sjökvist: ”Man blir som ett barn igen”
5:41 min

Tisdagen den 30 november 2010
På dagen idag för 292 år sen dog mannen som tog dolmen till Sverige. Kåldolmen alltså. Precis som mycket annat som vi tror är ursvenskt så är kåldolmen importerad från den muslimska världen. Vårt mångkulturella och rika kulturliv har Karl XII att tacka för mycket, så idag, den 30 november, firas kåldolmens dag. Men hur inne är det egentligen med kåldolmar? Vart kan man avnjuta kåldolmar i länet? Sven Edelönn, känd gammal krögare i Jönköping förklarar.

Män kring 40 i Jönköping skapar en ny klimatsmart testosteronutsöndrande trend. Vintercykling går ut på att man cyklar i alla väder och skryter om det på Twitter. Hur gör man då? Ska det vara dubb eller ej på cykeldäcken? Behöver man en dyr cykel? Skidglasögon? Överlevnadsdräkt? Vi ringer upp Jocke Sjökvist, som är Eventansvarig på Elmia på nagarna och Elvisimitatör på nätterna, och reder ut begreppen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".