Elna Svenle, nytillträdd museichef och curator för Vandalorum. Foto: Simon Strömberg/Sveriges Radio

Om Chelsea, Nordkorea, konst, elbilar och tårtor

Elna Svenle: ”Konstnärer från hela världen ska komma”
11 min

Ett hejdundrande Morgonskiftet såg dagens ljus, och glädjeyran visste inga gränser efter beskedet om att Morgonskiftet nominerats till Stora Radiopriset. Något som naturligtvis firades med en gul tårta (gult som för övrigt är fotbollslaget Norwich FC signum på planen).

Dessutom diskuterades huruvida Gislaveds kommuns första elbil bör kallas för MEDUZA, ELOFF eller BILIS, hur man bäst bakar en nordkoreansk pizza, och olika festteman för statliga myndigheter.

Sist men inte minst gästades studion av Elna Svenle, ny chef på Vandalorum. Ursprungligen kommer hon från skånska Göinge men har de senaste åren flugit mellan Sverige och New York och jobbat som curator på Museum of Modern Art. Nu har hon slagit ner bopålarna på landet utanför Värnamo och tillika tillträtt som ny museichef och curator för Vandalorum. I Morgonskiftet hörde du henne berätta om sina visioner för konsthallen, vilka tankar hon för med sig från New York, och varför hon egentligen håller på Chelsea.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".