Åsa Olsson, Clara Lindsjö och Mårten Svedberg i Morgonskiftet. Foto: Johanna Linder/Sveriges radio.

#FortsättprataomklimatetiMorgonskiftet

Johan Tell: Det är svårare att få vanligt folk att skifta till kollektivtrafik
9:24 min

Just nu pågår klimatmöten i Qatar och Morgonskiftet ville inte vara sämre. Vad kan du och jag göra för att hjälpa klimatet? Nu kan varken Simon eller Johanna speciellt mycket om det här och därför ringde vi upp miljöjournalisten Johan Tell och bad om lite råd. Dessutom fick han tycka till om landstingets nya klimatplan och överlag var den för feg, tyckte Johan.

Lite senare gästades Morgonskiftet av Åsa Olsson, Mårten Svedberg och Clara Lindsjö. Alla tre är involverade i föreställningen "Fortsätt #prataomdet" som har premiär under onsdagen. Den är en fortsättning på en debatt på Twitter 2010 och handlar om gråzonen inom sex. Regissören Åsa berättade hur hon fick idén till föreställningen, skådespelaren Mårten berättar om svårigheten i att spela den här sortens roll och Clara (och hennes loop-pedal) bjöd på en sång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".