1 av 2
Ehab Kaloti var först i kön till en av affärerna som har bokrea. Foto: Simon Strömberg/Sveriges radio.
2 av 2
Alva kämpar för klimatet till vardags. Här kämpar hon för att ta sig loss från Elins klor. Foto: Simon Strömberg.

Bokrea, klimatkämpen och manifestationen i Vetlanda

2:42 min

Morgonskiftet var ute och rörde på sig under tisdagen. Först tog Simon tempen på bokrean nere på stan i Jönköping. Och i ärlighetens namn var det väl inget större tryck på dörrarna, även om det faktiskt fanns några hängivna bokfanatiker som stod och väntade på startskottet. Först i kön stod Ehab Kaloti från Huskvarna:

Vid 07.30-tiden fick Morgonskiftet besök i studion av klimatkämpen Alva Snis Sigtryggsson, som var i trakterna för att prata om klimatet med skolungdomar. Själv flyttade hon till Gotland i somras (men bor nu i Stockholm) för klimatets skull.

Dessutom pratade vi med Daria från Vetlanda, som var med och arrangerade gårdagens manifestation mot att Mohammed och hans familj skulle utvisas. Och hon var nöjd med hur arrangemanget blev.

Självklart kollade Elin och Simon även läget i Maramö. På plats var P4 Jönköpings egen Hannes Ewehag, som varnade för säpoagenter i ett relativt stillsamt Maramö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista