Eva bossar över Martin och Frida i Jesus Christ Superstar. Foto: Jimmy Wigell/Sveriges Radio.

Showcase & Jesus Christ Superstar

Per Strängberg: "Det är som att åka till Rom för 2000 år sedan"
5:51 min

Ikväll är det premiär för Teaterstickornas uppsättning av Jesus Christ Superstar 2013. Precis som ifjol är det drygt 100 personer inblandade i rockoperan och Morgonskiftet gästades av skådespelarna Frida Elmeken, Martin Hedlund och regissören Eva Edevik. Förutom stor rockad bland de medverkande är den stora skillnaden jämfört med ifjol att företsällningen är på svenska i år.

Morgonskiftet ringde även upp Per Strängberg från bandet Immanu el, eftersom de är precis hemkomna från sitt nordamerikabesök. Det började i Los Angeles, fortsatte till showcasefestivalen South by southwest i Austin, Texas, och avslutades i Kanada. Showcase är en sorts musikmässa, där branschpersoner synar det hetaste inom musikvärlden och Immanu el hoppas slå sig in i film-, reklam- och tv-spelsbranschen med sin musik. Och det gör man så klart bäst i Hollywood.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".