"Tommys bästa vän är spegelen", sjungs det i J-södras omklädningsrum. Och med en spegelbild som den här är det inte svårt att förstå. Foto: Jimmy Wigell/Sveriges Radio.

Tommys bäste vän är spegelen

12 min

Igår tog J-södra säsongens andra raka seger på "hemmaplan" i Borås. Hemmamatchen var flyttad till Borås Arena eftersom Stadsparksvallens gräs fortfarande inte är grönt nog för att agera matta åt superettanlaget. På planen fann vi bland annat trotjänaren Tommy Thelin, som gör sin sjunde säsong för de gröna.

– Jag vill så gärna vara med J-södra upp i Allsvenskan om det sker under min tid, sa 29-åringen i Morgonskiftet.

J-södras hjärta och själ, J-södras ansikte utåt. Det är naturligtvis Tommy Thelin vi menar. I sju säsonger har han kämpat för jönköpingsklubben i Superettan. Trots anbud från olika klubbar är han kvar i J-södra, som fått en lysnade start på säsongen med två raka segrar. Igår avgjorde man i matchminut 94 och det tackar Tommy försäsongsträningen för.

– Just när man är uppe i skiten är det inte så roligt, men när resultatet kommer blir det klart mycket roligare.

Tommy var sportgäst i Morgonskiftet under måndagen och snackade utöver säsongsinledningen även om hierarkin i bussen, hur han kombinerar pappa- och fotbollslivet och om Mats Gren som tränare.

 


Mer i Morgonskiftet

  • Dagens tumme upp till IFK Värnamos tränare om Evelina-övergången
  • Kräsna restaurangbesökare
  • Tommy Thelins sångdebut i radio:
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista