Erik J. Ström är redaktör på det nya magasinet Bandyportföljen. Foto: Privat

Erik blir redaktör för nytt bandymagasin

3:25 min

Tillsammans med elitseriespelaren i bandy, Patrik Johansson, trotsar jönköpingskillen Erik J. Ström tidningsdöden och startar ett splitter nytt bandymagasin, "Bandyportföljen".

– Vi tror det är en helt rätt tid att starta en bandytidning, säger Erik i Morgonskiftet.

Världen blir allt mer digitaliserad och tidningarna flyttar in på internet i en allt större utsträckning. Men det hindrar inte Erik J. Ström från Jönköping och Sirius-spelaren Patrik Johansson från att starta ett helt nytt bandymagasin. Initiativet tog Patrik – redaktör blev Erik.

– Jag kom i kontakt med Patrik under vintern 2011/12 och började jobba lite åt Sirius, säger Erik över telefon till Morgonskiftet. Vi har hållt kontakten sedan dess och i julas ringde han upp. Vi hade diskuterat lite innan att det är synd att det inte finns något magasin för bandy, inget som ger mer djupgående grejer. Så ringde han upp i julas och frågade om jag ville bli redaktör.

Magasinet ska inrikta sig på mer djupgående intervjuer och reportage, inspirerat av framgångsrika magasin som Offside och 11 Freunde. Men några pengar räknar Erik inte med att tjäna på redaktörsjobbet, i alla fall inte inledningsvis.

– Det är bara det brinnande intresset för sporten. Jag tror inte det finns några pengar att hämta i den här branschen. Det är bara nöje.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista