Det är trevligt med barn i bilen, men ta med dem in i bilen menar Bo. Foto: Anders Hultman/SCANPIX

Simon utser dagens hjälte

Simon: "Jag vill utse honom till dagens hjälte"
3:55 min

Alla har vi sett ett barn sitta i bilen och vänta på sina föräldrar när de är och handlar. Och alla hör vi nyheterna om föräldrar som lämnar barnen för länge i bilen, så att de dör. Bo som hade skrivit en insändare i Värnamo Nyheter tröttnade på att se barn ensamma i bilar och en dag tog han saken i egna händer. Utanför en affär satt ett litet barn inlåst i en bil utan att någon förälder syntes till, då bestämde sig Bo för att få ut föräldern och puttade på bilen tills larmet gick och föräldern kom ut ur butiken. Pappan svor som bara den på Bo, men själv var han nöjd och tyckte att han hade gjort en god gärning.

Hanna Torén är biolog och trädinventerare och räknar nu värdefulla träd i Gislaveds kommun. Det är stora, döda eller på annat sätt fascinerande träd som Hanna räknar. Något favoritträd har hon inte hittat ännu, men hon tror att inventeringen kommer ta hela sommaren, så hon har tid på sig att hitta ett.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".