Det blev många boktips i Morgonskiftet på onsdagsmorgonen när Eva Wahlgren från Stadsbiblioteket i Jönköping besökte oss. Foto: Mona Ismail Jama/Sveriges Radio

Tips på sommarläsning i Morgonskiftet

15 min

Eva Wahlgren som jobbar på Stadsbiblioteket i Jönköping kom på besök till Morgonskiftet och tog med sig tre böcker att tipsa våra lyssnare om. Första boken "Rädda varje spillra" av amerikanska författarinnan Jesmyn Ward handlar om orkanen Katrina och den tog Eva med sig för att hon gillar språket i boken. Bok nummer två var "Väldigt sällan fin" av Sami Said och till sist berättade hon om boken "Pojken i resväskan" av danska författarduon Lene Kaaberbøl och Agnete Friis som Eva spår att vi kommer få höra mycket mer om framöver. Även programledarna Sara Ringhagen och Patrik Airosto bidrog med två tips. Sara tipsade om boken "Eldvittnet" av författarpseudonymen Lars Kepler som är del tre i en serie om kriminalkommissarie Joona Linna och en bok som man enligt Sara inte kan slita sig ifrån. Patrik Airosto gillar biografier om kända personer, eller som han själv uttryckte det "stjärnbiografier" och han tog med sig en bok om Freddie Mercury av Lesley-Ann Jones.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista