Morgonskiftet utser årets sommarplåga

9:34 min

Eftersom vi på Morgonskiftet tycker att det inte har funnits någon solklar sommarplåga i år så tänkte vi försöka utse en. För att lyckas med detta bjöd vi in Karl Martindahl som har koll på musik, bland annat medverkat i Fame factory och Melodifestivalen, och som är uppväxt i Bankeryd och nyligen har flyttat tillbaka till Jönköping. Vi pratade lite om sommarplågor vi minns som till exempel "Rap das armas", "Om sanningen ska fram (vill du ligga med mig då)" och "Hej Monika". Sedan pratade vi om låtar som kan vara tänkbara sommarplågor i år, vi kom fram till tre finalister: "Emmelie De Forest - Only Teardrops" "John De Sohn - Dance Our Tears Away" och "Panetoz - Vissla Med Mig". Till slut blev vår vinnare låten "Dance Our Tears Away" och om du vill höra den kan du klicka här.


Mer i Morgonskiftet:

  • Under pseudonymen "Ensam Landsbrobo nr 2" i Smålands-Tidningen efterlyste en Landsbrobo folk att umgås med, vi tyckte detta lät som en kul grej och uppmuntrar idén.
  •   
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista