Moving to Canada laddar inför finalen. Foto: Elin Ericsson/Sveriges Radio

Rock, trummor och dragspel

3:03 min

Idag fick Morgonskiftet besök av bandet Moving To Canada som har gått vidare till den stora finalen av Svensktoppen nästa. Killarna håller som bäst på att ladda upp inför finalen på Liseberg den 25 augusti. Skulle de vinna där får de kvala in till Svensktoppen och dessutom får de tävla i Melodifestivalen. Det pratades låtskriveri och hur viktigt det är med det rätta utseendet på scen. Vill du att gänget ska vinna? In på Svensktoppen hemsida där det står hur du ska göra.

Mer i Morgonskiftet

  • Robin Hermansson från Gislaved vann i helgen SM i trummor, som gick av stapeln i Kalmar. Vinsten har ännu inte sjunkit in och priset är förhoppningsvis i posten. Och ja, det blev en helg med mycket dunka dunka när 20 trummisar gjorde upp om äran. Robin hälsar att trots helgens höga ljudvolym har hans trummhinnor klarat sig hyfsat.

  • Semestertiderna har börjat lida mot sitt slut och jobbångesten har trätt in men den utgör ingen större fara för invånarna i länet. Enligt en undersökning så trivs nio av tio på sitt arbete, gillar sina arbetskamrater och känner sig uppskattade på arbetet.
  • Missnöjd med din körkortsbild? Du ligger förmodligen i lä, så länge du inte har ett durkslag på huvudet som en 28-årig man från Tjeckien har. Enligt lag så får han ha det, det är i linje med hans religion då han tillber spagettimonstret och är pastafarier.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista