Stefan Sandberg från Hovslätts Friidrott arrangerar Blodomloppet som firar 20 år. Loppet är för alla nivåer av motionärer.

Blodsport tävlar med bortsprungna katter

Stefan Sandberg: "Det är bra att ha nåt att träna inför"
9:08 min

Idag var det löpning på tapeten och i etern, när Stefan Sandberg från Hovslätts Friidrott pratade om Blodomloppet och löpning samt gav tips för den som vill komma igång. Det är mindre än en vecka kvar till Blodomloppet med fler än 6000 anmälda. Syftet är att locka blodgivare, även om Stefan inte rekommenderar att ge blod samma dag som man ska springa. För den som fastnat i sin träning föreslår han löpning i grupp, det blir lite mer utmanande och roligare.

Mer i Morgonskiftet

  • Hur säkra är dina lösenord? Idag rankade vi de vanligaste och de sämsta. Vill man ha ett säkert lösenord ska man inte ta uppenbara saker som favoritlaget eller husdjurets namn, det är redan gjort. Man får hoppas att ägarna till katten som försvunnit i transporten på en flygplats inte använde kattens namn. Katten Raleigh har blivit rikskändis, inte så dumt ändå med en kisse som myser till en tråkig vänthall och underhåller barn, tyckte vi.

  • Det kan vara lite tomt i plånboken efter semesterns alla roligheter men det är inte bara privatpersoner som kan överskrida budgeten. De nya färjelägena i Gränna och Visingsö har blivit dubbelt så dyra som beräknat. Budgeten sprack med runt 60 miljoner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".