Om några dagar börjar Linus på gymnasiet, då blir det musiklinjen och gitarrspelande för hela slanten.

Linus Forsbergs syn på saken

Hunden som blev ett lejon
4:31 min

Fredagens gäst hade med sig gitarren men kom egentligen för att prata om sin nya styrelsepost för Unga Synskadade. Linus Forsberg är 16-åringen från Jönköping som brinner för att förbättra förhållandena i samhället för synskadade. Enkla saker som att märka varor med tydliga prislappar kan förenkla vardagen mycket för den som inte ser. Linus hjärtefråga är tillgången på syntolkning, någon som ger en beskrivning på det som sker runt omkring, det osagda. Syntolkning ger mervärde och en helhetsbild vid konserter och biobesök, sånt som seende tar för givet.

Mer i Morgonskiftet

  • På ett kinesiskt zoo var det inte så noga med vilka djur som verkligen fanns i burarna, en anställds hund fick hoppa in och agera lejon. Det var först när en liten pojke märkte att "lejonet" skällde som bluffen avslöjades.

  • I flera månader, långt innan det blev klart att Chicago Blackhawks och Niklas Hjalmarsson tog hem storsegern i Stanley cup började Russnäsborna planera för bucklans hemkomst. Nu är äntligen dagen här, men Russnäsbon Mattias Ingesson har redan tjuvstartat och smekt bucklan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".