För att järnvägen inte ska stanna upp helt, behövs att fler utbildar sig till rallare. FOTO: Henrik Montgomery/Scanpix

Grus i järnvägsmaskineriet. Och en fis på det.

5:47 min

Det ser mörkt ut för järnvägens framtid i länet. Om inte fler väljer att utbilda sig till järnverkstekniker - eller rallare som det också heter, kan det sluta med ett stopp i rälstrafiken. Det redan eftersatta arbetet borde ha påbörjats i går, trots det är det knappt någon sökande till utbildningen i Nässjö.

Anders Lindahl, utbildningsansvarig för utbildningen på KTH, spekulerar i om marknadsföringen för utbildningen inte har nått fram ordentligt. För att komma fram ordentligt är precis vad tågresenärerna vill göra.

Mer i Morgonskiftet:

  • Fisa eller inte fisa? Det var dagens fråga i Morgonskiftet, när vi firade Pruttkuddens Internationella dag. Det rådde delade åsikter i studion om det är okej att fisa inför sin partner? Ja, men smaken är ju som sagt, som baken.

  • Party like it is Huset 1993! I helgen sa Jönköpingsborna hej och tack till en epok av fest som brukade ske på våningarna tre. Utestället Huset firades av ordentligt med glada 40-plussare.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista