Vad stör vi oss på som andra gör? Tydligen, det mesta. FOTO: ERIK MÅRTENSSON/SCANPIX

Hur mycket skit kan vi ta på sociala medier?

6:42 min

I dag har vi fått grund för våra störningar på sociala medier. Tydligen irriterar vi oss på det mesta som våra "vänner" gör när det gäller bilder, statusuppdateringar, länkar och grammatik. Men hur ska man bete sig för att inte reta upp någon?

Malin Harman, PR-ansvarig för sociala medier på mobilföretaget tre, berättade om en undersökning som de gjort. Den pekade ut exakt vad vi i länet ogillar mest men Malin bjöd också på tips för hur man hanterar sin frustration. Visst kan man tröttna lite på samma klagolåt men handlar det kanske inte om gammal, hederlig avundsjuka ändå?


Mer i Morgonskiftet:

  • Vad kan man göra för att förhindra orättvisor och våld? Hur kan man som privatperson göra världen bättre? Det var de frågorna som Andreas Evermyr från Habo och hans kompisar ställde sig. De valde att sälja kepsar och låta pengarna gå till ett gott ändamål. Killgänget vill uppmärksamma trafficking och samla in pengar till organisationer som hjälper människor som behöver hjälp. Hatten av, säger Morgonskiftet.
  • Morgonskiftet tog en tur på stan, i det soliga vädret, för att se vad folk älskar att klaga på i sociala medier. Det blev både ditten och datten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista