1 av 2
Bröllopskoordinatorn Anna Persson har en talang för att hjälpa brudpar med sin stora dag. FOTO: Magdalena Kovac / SR
2 av 2
Robert Axelsson är föreläsare och coach, han kan hjälpa med det många tycker är läskigt - tala offentligt. FOTO: Patrik Airosto / SR

Kaos inför ditt stundande bröllop? Lugn - Morgonskiftet hjälper dig med planeringen

9:58 min

Den stora dagen. Bröllopsdagen. Den stora frågan är inte alltid - JA? Det kan handla om var, hur och även hur mycket? Frågorna kring bröllopet kan vara många och listorna oändliga. Tur då att det finns auktoriserade personer som vet vad de gör och kan hjälpa ett stressat par.

Anna Persson från Huskvarna är auktoriserad bröllopskoordinator, den enda i länet, hon brinner för att guida par rätt i sina drömmar om den stora dagen. Annas bästa tips är att sätta sin egen prägel på kärleksfesten och framför allt, kom i håg att njuta av den stora dagen.


Att våga tala inför en större grupp kan vara läskigt och obekvämt, speciellet om man ska hålla ett viktigt tal, som ett bröllopstal. Men ingen fara, det finns hjälpa att få och knep att ta till.

Robert Axelsson från den nyöppnade klubben Toastmasters International, tror att alla kan utveckla sin talförmåga. Det gäller att bestämma sig för att göra det och sen tala från hjärtat, säger Robert.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista