Vesna och Elin kampanjar för att fler kvinnor ska dyka upp till sina cellprov, det gör ju inte ont. Foto: Magdalena Kovac/Sveriges Radio

Objudna råttor, en inbjuden Obama och våra bästa SmultronställenFörra året kallades över 33.000 kvinnor i länet till cellprovstagning, endast hälften dök upp. Varför, kan man fråga sig?
I dag fick Morgonskiftet besök av ST-läkaren Elin Moltubak och landstingets informatör Vesna Papacikic som dyrt och heligt lovade att cellprovstagning inte gör ont. Det tar inte ens lång tid, en billig försäkring som kan rädda kvinnors liv och underliv.

Nu startar landstinget en kampanj för att uppmärksamma just hur viktigt och enkelt det är för kvinnor att ha koll på sin hälsa.Mer i Morgonskiftet:

  • Du kan inte ha missat att världens mäktigaste man är på besök i Sverige. President Barack Obama! Fint värre. MEN vad kommer Obama och Reinfeldt att diskutera? Vad tycker DU att de borde prata om? Morgonskiftet frågade en inflyttad amerikan och några studenter som hade koll på läget.

  • Hur var det i dag för dem som försökte ta sig runt i huvudstaden? Gator är avspärrade och säkerheten på högsta beredskap. Morgonskiftet fick tag i Acko Ankarberg Johansson, partisekreterare för (kd) från länet, som lovade Morgonskiftet att inte öppna några fönster.

  • En förskola i Tenhult har fått ovälkommet besök av ormar som kommit upp ur toaletter. Niko Marinopolous är skadedjurstekniker på Anticimex och han har en del äckliga historier om råttor i toaletter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista